Jämför och se vilka blancolån som erbjuder lägst ränta

Räntan är detsamma som kostnaden för ett blancolån. Den är ett sätt för långivaren att ersätta den risk det innebär att bevilja ett blancolån. Eftersom alla långivare har sina egna metoder och kriterier för att bedöma din återbetalningsförmåga varierar räntan en hel del mellan olika långivare. Om du vill ta ett blancolån med låg ränta gäller det alltså att hitta långivare som uppfyller de kriterier som passar just din ekonomiska situation.

Jämför blancolån och se var du får lägst ränta

Du kan enkelt och smidigt jämföra olika långivare för att se var du kan få den lägsta räntan på ditt blancolån. Det som avgör hos vilka långivare du kan få ett blancolån med så låg ränta som möjligt är bland annat din nuvarande ekonomiska situation och andra kriterier som långivaren betraktar som viktiga. Bland annat beaktas följande faktorer av många långivare:

  • aktuell inkomst (även om du hos vissa långivare kan ansöka om blancolån utan inkomst)
  • aktuell anställningsform
  • ålder
  • ditt civilstånd
  • eventuell medsökande.

Du kan få reda på ungefär hur hög din ränta kommer att bli genom att jämföra olika långivare. Efter att du har gjort en jämförelse kan du se vilken långivare som kan erbjuda dig lägst ränta när du ansöker om blancolån.

Övriga kostnader kan ge hög totalkostnad trots låg ränta

När du vill ansöka om ett blancolån och vill ha låg ränta finnas det en risk att du bara fokuserar på räntan och övriga kostnader glöms bort. Det är viktigt att komma ihåg att andra kostnader, som aviavgift, förseningsavgift och uppläggningsavgift, kan göra att totalkostnaden blir hög trots att räntan är låg. Därför bör du som låntagare alltid ta hänsyn till de övriga kostnaderna, oavsett vilket blancolån du ansöker om. 

Sök först efter de långivare som har lägst ränta. Vi rekommenderar dock att du även tittar på långivare som har lite högre räntor, eftersom olika villkor kan göra att totalkostnaden för blancolånet kan bli lägre även om räntan är något högre.