Blancolån utan UC

Jämför och se vilka blancolån som inte kreditupplysning hos UC

-
+
1000
Sökresultat
0 långivare hittades
Långivare Lånetid Kredit-
upplysning
Effektiv
ränta
Kostnad Återbetala

Ansöka om blancolån utan kreditupplysning från UC

Par ansöker om blancolån utan UC

Det är enligt svensk lag obligatoriskt för alla långivare att ta en kreditupplysning på alla som ansöker om blancolån. Att låta UC lämna många kreditupplysningar kan ha en ofördelaktig påverkan på din kreditvärdighet, och det kan i sin tur påverka dina chanser att få ditt lån beviljat. Blancolån utan UC betyder att långivaren hämtar din kreditupplysning från annat håll, vilket kan vara till fördel för dig när du ansöker om blancolån.

Obligatoriskt för långivare att göra en kreditupplysning

UC, eller Upplysningscentralen AB, är Sveriges största kreditupplysningsföretag och är samägt av de sex största bankerna i Sverige. Företaget är på så sätt ingen statlig myndighet, men de allra flesta långivare begär kreditupplysningar från just UC. Deras uppgift är alltså att tillhandahålla långivare med kreditinformation för att de ska kunna bestämma din kreditvärdighet.

Enligt konsumentkreditlagen är det ett måste för alla långivare att göra en kreditupplysning. Kreditupplysningen kan dock beställas från andra företag än UC, och det blir allt vanligare att kreditupplysningstjänster söks hos andra företag. Det är alltså fullt möjligt att få ett blancolån utan att det genomförs en kreditupplysning hos UC.

Andra aktörer för kreditupplysning än UC

Det förekommer allt oftare att långivare gör kreditupplysningar utan UC, med hjälp av ett annat kreditupplysningsföretag. Vilka dessa långivare är och vilka företag de anlitar för kreditupplysningar kan du enkelt få reda på genom att göra en jämförelse på den här sidan. Följande företag är de största och mest omtyckta förutom UC:

Det fungerar precis lika bra för långivaren att använda sig av andra företag än UC för att de ska få din kreditinformation, och därför är det här inte alls något dåligt alternativ för dig som låntagare. När du ansöker om blancolån kan det tvärtom vara till din fördel om långivaren använder en annan tjänst än just UC.

Många UC-förfrågningar minskar chansen att få blancolån

Om du väljer en långivare som använder UC för att få din kreditinformation, får långivaren också reda på om du har tidigare UC-förfrågningar. Skulle det vara så att dina kredituppgifter har beställts flera gånger från UC kan det avskräcka långivaren, och i värsta fall leda till att din ansökan avslås. Orsaken är att långivaren kan anta att du har flera lån att betala av hos andra långivare, och att din återbetalningsförmåga på så sätt inte är så stark.

Har du många UC-förfrågningar kan det vara ett bra alternativ att i första hand söka sig till långivare vars kreditupplysningsärenden inte sköts av UC när du ska ansöka om ett blancolån.

Exempel
Att ansöka om blancolån på 125 000 kr utan UC i 12 år med låg ränta på 5,95 %, uppläggningsavgift på 0 kr och faktureringskostnad på 0 kr/mån ger dig en effektiv ränta på 6,36 % och totalt 177 984 kr att återbetala.