Blancolån Tips & råd

Utbudet av blancolån är stort och ibland kan marknaden för blancolån kännas som något av en djungel. Olika långivare erbjuder olika räntor, villkor och återbetalningstider. Samtidigt varierar kraven på dig som låntagare. Åldersgränser, kreditupplysningar och utbetalningstider kan krångla till processen ytterligare. För att hitta rätt blancolån för just dig så gäller det att vara noggrann och eftertänksam. Det finns 4 tydliga steg som är viktiga att följa och göra på rätt sätt.

1. Gör en behovsanalys

Blancolån är till för att förenkla din ekonomiska situation och för att hjälpa dig finansiera det du vill göra, när du vill göra det. Innan du väljer långivare och blancolån är det därför viktigt att du själv har full koll på varför du egentligen lånar samt vad dina ekonomiska förutsättningar är. Tar du ett för litet blancolån så kommer pengarna inte räcka till och tar du ett för stort blancolån så kommer du att betala en onödigt hög räntekostnad. Genom att göra en snabb behovsanalys så vet du att du ansöker om rätt blancolån sett till storlek och löptid. Att göra en behovsanalys är extra viktigt om du är ute efter blancolån utan inkomst eftersom du då kan vara extra känslig för större räntekostnader än nödvändigt.

2. Jämför blancolån

Kanske det viktigaste steget av dem alla. Genom att jämföra långivare så får du en bra överblick över dina möjliga alternativ. Samtidigt ökar chanserna att du hittar det perfekta blancolånet för dig då du kan ställa samtliga alternativ mot varandra. Genom att göra en jämförelse kan du även hitta och jämföra långivare som erbjuder blancolån utan UC eller blancolån med betalningsanmärkning.

3. Undersök långivaren

För att du verkligen ska känna dig trygg med ditt blancolån så är det en bra idé att undersöka långivarna närmre innan du bestämmer dig. En långivare ska kännas trovärdig och professionell.

Tips! Kika runt på långivarens hemsida innan du gör din ansökan. På så vis kan du snabbt få ett intryck av långivaren. Du bör även läsa igenom de villkor som gäller för lånet. På så vis slipper du oväntade överraskningar i form av avgifter eller räntor som du inte räknat med

4. Ansök om blancolån

Det sista steget innan du får ditt blancolån utbetalt är självklart ansökan. Din ansökan innehåller vanligtvis information om hur stort blancolån du vill ta och hur lång löptid du vill att blancolånet ska ha. Ansökan innehåller även personlig information om dig som inkomst, civilstånd och anställningsform. Långivaren kommer även att göra en kreditupplysning för att få en bra bild av din ekonomiska situation. Hur lång tid det tar från ansökan till besked varierar från långivare till långivare. Det kan handla om allt från några sekunder till ett par dagar.