Banknyheter

Räntan är lägre än på länge och många väljer att utnyttja situationen genom att ta blancolån. Blancolån är ett annat namn för lån utan säkerhet, dvs. lån som inte har en bostad, bil, båt eller liknande som säkerhet för lånet. Anledningarna till att ansöka om blancolån är många, men det absolut vanligaste är renoveringar, större inköp eller att man tar blancolån till kontantinsatsen.

Tips! För att hitta det bästa blancolånet för dig bör du jämföra blancolån från mindre långivare eftersom dessa oftast erbjuder lägre räntekostnader.

Antal ansökningar om blancolån har ökat, men det är inte storbankerna som har ökade kundflöden utan istället de mindre långivarna. Marknaden för blancolån växer konstant och konkurrensen har lett till pressade priser och låga räntekostnader. Det här är ett faktum som många mindre långivare väljer att utnyttja medan storbankerna är något för långsamma i utvecklingen för att hänga med.

Små långivare har lättare att anpassa sig

Som en liten långivare är det betydligt lättare att anpassa verksamheten efter marknaden än för de stora bankerna. För de som är ute efter blancolån så märks det tydligt när man jämför räntor och avgifter banker och långivare emellan. Det är helt enkelt lättare att hitta blancolån med riktigt låg ränta hos mindre långivare än hos de stora bankerna.

Nischbanker ger dig lägst ränta

Många småbanker har valt att rikta in sig på specifika målgrupper för att stå ut i mängden. På grund av antalet långivare som erbjuder blancolån i Sverige så krävs det ofta en speciell inriktning för att sticka ut. Exempel på olika inriktningar långivare har:

  • Blancolån för dig utan inkomst – Vissa långivare har riktat in sig på att kunna ge dig utan inkomst en bra ränta där andra långivare erbjuder hög ränta eller inget blancolån alls.
  • Blancolån för dig med betalningsanmärkning – Att få en betalningsanmärkning är lätt hänt. Som tur är finns det långivare som är inriktade på att erbjuda även dig med betalningsanmärkning blancolån till en rimlig ränta.
  • Blancolån utan UC – Alla långivare måste göra en kreditupplysning när du ansöker om blancolån, men de måste inte använda sig av UC. Då efterfrågan på blancolån utan UC är stor har många långivare valt att satsa på detta.