Banknyheter Blancolån

Consector, den första låneförmedlaren i Sverige som samlade kreditkort, blancolån och bolån på samma plattform rapporterar god tillväxt. Under året har stora investeringar skett och i årsredovisningen för 2017 syns tydligt resultatet. 

Bland annat rapporterar man en förmedlad lånevolym på nästan två miljarder kronor. Man har även förmedlat lån för över 50 000 kunder och deras app har redan 10 000 användare. 

Trots dessa positiva resultat har man inte lyckats vända verksamheten till en vinstaffär. För 2017 rapporterar man tvärtom en dubbelt så stor förlust som föregående år, vilket beror på de stora investeringar man gjort inför 2018. 

Consector förnyar låneförmedlingen 

Företaget som har skakat om den svenska låneförmedlingen satsar ständigt på innovation och utveckling. Exempelvis lanserade man en app som hjälper användarna att jämföra sin lånevillkor och se om de betalar för mycket för just sina lån. 

Än så länge har kanske inte den svenska marknaden tagit till sig dessa förändringar till fullo, men att positiva resultat är att vänta är vd Pontus Holgersson övertygad om. Han kommenterar bland annat resultatet med att säga att de från och med nu går med vinst och att bankerna öppnat sig för nya samarbeten. 

Tänk på! Tack vare en ökad tillströmning av kunder uppges Consector redan göra ett positivt resultat. 

Det ser onekligen positivt ut för Consector som redan i dagsläget har lyckats ta sig in på en allt mer konkurrensfylld marknad. 

Bolånekriget gynnar troligtvis låneförmedlaren 

Redan i dagsläget uppger Consector att man ser flera ansökningar om bolån än tidigare. Troligtvis kommer det rådande bolånekriget att öka antalet ansökande ytterligare, i takt med att räntorna ändras allt snabbare. 

Redan i dagsläget upplever många att det är svårt att hålla koll på vilken långivare man ska vända sig till för bolån. Med den pågående utvecklingen kommer detta med all sannolikhet inte att minska, tvärtom. 

Foto: Pressbild / Consector