En vänsterhand som räknar på en miniräknare och en högerhand som skriver på en laptop och ett litet trähus i miniatyr i förgrunden.Consector byter namn till Lånekoll och har siktet inställt på att bli Sveriges största plattform för bolån. Foto: godshutter/Shutterstock.com

Banknyheter

Låneförmedlaren Consector som erbjuder både privatlån och bolån genom deras samarbetspartners byter namn till Lånekoll. Nu vässar man tekniken och siktar på att bli Sveriges största låneförmedlare för att hitta och omförhandla bolån, rapporterar Di Digital.

Den digitala låneförmedlaren Consector som ger sig in på bolånemarknaden med hull och hår byter namn till Lånekoll. Enligt grundaren och vd:n Pontus Holgersson har man siktet inställt på att bli Sveriges största plattform för bolån. 

Förmedlat konsumentkrediter sedan 2014

Sedan 2014 har Consector, numera Lånekoll, förmedlat konsumentkrediter. Sedan dess har de bistått privatpersoner med rådgivning och jämförelse av både privatlån och bolån. Lånekoll har visserligen funnits sedan 2017 som varumärke och sidotjänst, men från och med måndag den 6 juli tar Lånekoll över helt. 

Partneravtal med fyra banker för bolån och fler väntas

Samtidigt har tjänsten uppgraderats stegvis på flera olika sätt. Nu är det till exempel möjligt för användare att digitalt hitta, jämföra och omförhandla bolån. Lånekoll har i dag ett partneravtal för bolån med SBAB, Nordax Bank, Bluestep Bank och Skandiabanken.

Enligt Pontus Holgersson hjälper Lånekoll till att hitta de bästa villkoren åt kunderna utifrån deras inkomst och kreditvärdighet. Den billigaste bolåneräntan som de kan erbjuda sina kunder nu är från SBAB och ligger på 1,24 procent. Det kostar ingenting för kunderna att använda tjänsten. Intäkterna till bolaget kommer via en provisionsbaserad ersättning från Lånekolls partner.

Nästa steg är att utveckla tjänsten framåt och efter sommaren kommer bolaget att ta in ytterligare en bank som partner.

Erbjuder även blancolån och billån

Lånekoll har sedan tidigare ett partneravtal med ett 30-tal banker och kreditmarknadsbolag inom blancolån och billån som är två viktiga ben. Sedan starten 2014 har låneförmedlaren vuxit och har nu 35 anställda i Stockholm, Göteborg och Malmö. Lånekoll har både en egen kundsupport som man kan ringa till och ett eget tekniskt team som arbetar med att utveckla den digitala plattformen.

Under 2019 växte omsättningen med 47 procent till 52 miljoner kronor. Även rörelseresultatet var positivt och uppgick till 2,5 miljoner kronor.