Privatekonomi Tips & råd

Att inte ha koll på sin ekonomi kan bidra till mycket stress och även bli väldigt kostsamt i längden. Genom att planera din privat- och vardagsekonomi kan du enkelt dra ner på dina onödiga kostnader och lägga de pengarna på något roligare istället. Du kommer även känna dig betydligt lugnare när du är medveten om din ekonomiska situation.

Att planera din privat- och vardagsekonomi kan innebära allt från att göra en budget för ditt hushåll till att skriva en inköpslista innan du åker och storhandlar. Ekonomisk trygghet kan även innebära att du har en buffert, ett slags sparande som säkerställer att du skulle klara av en period av ekonomiska svårigheter. En buffert kan ta väldigt lång tid att spara ihop till men som tur är finns det andra alternativ som kan skapa trygghet, så som blancolån.

Gör upp en budget och ta tag i de “tråkiga kostnaderna”

Att skapa en budget för din privat- och vardagsekonomi är väldigt enkelt. Med dagens moderna teknik finns det ett flertal appar som du kan ladda ner till din smartphone och enkelt skapa en budget, exempelvis appen Tink. Genom att skapa en budget ser du snabbt vad dina pengar egentligen går till. Har du koll på din ekonomiska situation kan du enkelt avgöra vad du har råd att spendera dina pengar på. Du kan även bilda en uppfattning om du kommer ha råd att betala tillbaka exempelvis ett blancolån eller en kreditkortsskuld.

Ett blancolån kan hjälpa dig finansiera akuta kostnader

Att skjuta upp saker är något som svenskar är väldigt bra på. Att inte vilja spendera pengar på exempelvis en reparation är dock inte så konstigt med tanke på att det finns många andra roligare saker du kan göra för pengarna. Däremot blir det oftast kostsamt i längden att vänta med att reparera något. Har du inte har tillräckligt mycket pengar på kontot för en reparation kan det vara en bra idé att ta ett blancolån för att finansiera reparationen. Ett blancolån är ett enkelt sätt att få mer pengar i plånboken när din ekonomi inte går ihop. Ska du ansöka om ett blancolån bör du börja med att jämföra blancolån så du hittar det bästa blancolånet för dig.

Samla dina lån med hjälp av ett blancolån

Ett blancolån kan även användas till att styra upp din ekonomi. Har du flera små lån som bara står och tickar form av räntekostnader kan du ansöka om ett blancolån. Att ansöka om ett blancolån för att betala av andra lån kan låta lite underligt men sanningen är att du kan minska dina totala lånekostnader rejält. Dessutom får du bättre koll på din ekonomi eftersom du enbart har ett lån att betala av. Att ansöka om ett blancolån kan även vara ett alternativ för dig som tidigare misskött din ekonomi och därför fått betalningsanmärkningar. Många långivare erbjuder nämligen blancolån med betalningsanmärkningar.