Blancolån

För dig som har flera mindre lån hos flera olika långivare kan det ofta finnas pengar att spara genom att samla alla under ett större blancolån. Eftersom att långivare har relativt hög ränta för de som tar mindre lån kan du samla dessa genom ett större blancolån. På så sätt får du lägre ränta och bättre villkor i allmänhet.

Du kan enkelt samla dina blancolån 

För dig som är intresserad av att samla dina lån finns det flera sätt att gå tillväga, men generellt är det mycket enkelt att göra detta idag. Antingen kan du använda dig av en låneförmedlare, det vill säga någon som kontaktar flera banker och hjälper dig att hitta de bästa villkoren. 

Du kan även vända dig direkt till en långivare direkt, så kan de hjälpa dig att ta ett nytt lån och betala av befintliga krediter och på så vis få ett stort lån istället för mindre små lån. Oavsett om du väljer en låneförmedlare eller en långivare för att samla dina lån är det viktigt att jämföra blancolån innan så att du får de bästa villkoren för det nya lånet. 

Samlade lån kan ge en lägre kostnad 

Genom att samla dina mindre blancolån till ett större så får du ett bättre förhandlingsläge med långivaren. Det innebär att du kan få en lägre samlad ränta, vilket du kan spara mycket pengar på om du har större lån. För blancolån kan skillnaden i ränta vara drastisk. Utöver att det minskar dina kostnader har det även andra positiva effekter som att det kan ge dig en bättre kreditvärdighet. 

Samlade blancolån ger färre avtal att hålla koll på 

För den som har flera blancolån kan det lätt bli förvirrande med alla olika avtal och villkor och krav som gäller för de olika lånen. Genom att samla dina lån får du istället bara ett avtal att hålla koll på, vilket också innebär att du enbart får en räkning och att du inte behöver vara orolig för att missa att betala en faktura.

Tips! Att ha flera blancolån kan leda till att du glömmer betala en räkning, vilket kan ge upphov till dyra förseningsavgifter. 

 Att ha flera blancolån kan nämligen leda till att man glömmer att betala en räkning i tid eller liknande. Att inte betala sina lån i tid kan ge flera allvarliga konsekvenser, dels tar flera långivare ut dyra förseningsavgifter men det kan även leda till att du på sikt får en betalningsanmärkning.