Blancolån Tips & råd

Det blir allt vanligare att ansöka om blancolån. Ett blancolån är för många ett enkelt sätt att få mer pengar i plånboken när ekonomin inte går ihop. I december månad 2016 ökade antalet ansökningar med 20 procent jämfört med samma period under föregående år, och inför 2017 beräknas antalet öka ännu mer.

Många vill också låna större belopp jämfört med tidigare. I dag är snittbeloppet på blancolån för konsumtion cirka 96 000 kronor, men lånegivare förväntar sig att summan kommer att öka under 2017. I början av året är det många som vill städa upp i privatekonomin, och det är även nu många svenskar vill sätta några av sina drömprojekt till verket. 

Vårstäda ekonomin med hjälp av blancolån

Siffror visar på att svensken är som mest motiverad att ta tag i sin privatekonomi under årets första månader. Med tanke på att de flesta butikerna låter kunderna handla på kredit under julmånaderna kan det ofta finnas mindre lån och andra skulder att få ordning på. Siffror visar att omkring 50 procent av alla blancolån som tas idag är omläggningslån.

Om du har skulder eller många smålån med höga räntekostnader från föregående år kan ett blancolån hjälpa dig att ordna upp ekonomin. Genom att hitta rätt blancolån som passar just dig kan du spara tusentals kronor på lånekostnader genom att minska den totala räntekostnaden.

Mindre lån oftast har en högre ränta. Om du samlar ihop alla mindre lån i ett större blancolån blir räntekostnaden per månad därför betydligt mindre. Du kommer dessutom att få större kontroll över din ekonomi när du bara har ett blancolån att hålla koll på.

Rätt blancolån kan hjälpa dig att finansiera nya projekt

Ett nytt år betyder nya möjligheter. Du har säkert, som så många andra, projekt du vill genomföra under det kommande året. Kanske har du planerat att 2017 blir året du bygger ut sommarstugan, eller så är det i år du har tänkt köpa den där motorcykeln som du så länge har drömt om.

Statistik visar att svensken är som mest angelägen att ta tag i nyårslöften och nya projekt under årets första kvartal. Men med tanke på att svensken under december lägger ut mycket pengar på julförberedelser och klappar håller inte ekonomin alla gånger för att ta tag i dessa projekt. 

Ett passande blancolån kan vara din hjälp på vägen för att att genomföra dina planer. Men det är viktigt att du jämför olika blancolån innan du ansöker om ett. En jämförelse ökar dina chanser att hitta ett blancolån med låg ränta.

Jämför även blancolånens återbetalningstid

Alla blancolån har en förutbestämd återbetalningstid. Återbetalningstiden är ofta olika beroende på vilken långivare du vänder dig till. Du gör därför du rätt i att jämföra blancolånens återbetalningstid för att inte riskera att låna pengar som du senare inte kan betala tillbaka.