Banknyheter

I Sverige så hamnar de fyra storbankerna, Nordea, Swedbank, Handelsbanken och SEB allt oftare i botten när det kommer till jämförelser av kundnöjdhet bland privatkunder. Toppar listan gör istället mindre banker och långivare. Detta gäller för såväl sparande som låneverksamhet där blancolån växer i popularitet. Att mindre långivare och banker ökar i popularitet har enligt flera undersökningar att göra med bra kundservice och ett mer personligt mottagande att göra. Att ha färre kunder måste inte alltid vara något negativt. Det kan istället bidra till att göra bemötandet som den enskilde kunden får mer personligt. Större banker kan samtidigt i många lägen uppfattas som stela och opersonliga.

Blancolån ska ge trygghet till låntagaren

Att välja rätt långivare är en stor faktor för många som letar efter blancolån. Rätt långivare ska, förutom att kunna erbjuda ett blancolån med en låg ränta och bra villkor, ge dig som långivare trygghet. Ett blancolån är till för att göra din ekonomiska situation bättre och långivaren ska hjälpa dig på vägen. Rätt långivare erbjuder den service du behöver, när du behöver den. När du jämför blancolån är det därför viktigt att du besöker långivarens hemsida för att få dig en tydlig uppfattning. Det är viktigt att titta noga på effektiva räntor och lånevillkor men att långivaren ger den trygghet som ett blancolån är till för att ge är minst lika viktigt.

Större möjligheter att få blancolån hos mindre långivare

Ytterligare en fördel med mindre långivare är deras möjligheter att anpassa sig till den enskilde kunden. Hos storbanker är det ytterst ovanligt att få en ansökan om blancolån beviljad om du råkar ha en betalningsanmärkning eller ett större antal kreditupplysningar. Bland mindre långivare är det möjligt att ansöka om blancolån både med betalningsanmärkning och utan UC. Även för dig utan inkomst ökar chanserna för att få din ansökan om blancolån beviljad om du vänder dig till någon av de mindre långivarna.

Samtidigt ska du vara medveten om att ett lån utan inkomst eller med betalningsanmärkning kan komma att innebära en något högre ränta. Det är därför extra viktigt att du jämför de räntor som erbjuds innan du bestämmer dig. Du bör även vara säker på att du kommer kunna betala tillbaka blancolånet du ansöker om inom den avtalade återbetalningstiden. Skulle du misslyckas med att betala tillbaka ditt blancolån så kan det leda till både dröjsmålsränta och påminnelse- och förseningsavgifter.