Blancolån

För den som ska ta blancolån gäller det alltid att hitta de bästa villkoren. Något som många bortser ifrån är att en långivare kan sköta en stor del av detta åt dig. En låneförmedlare kan nämligen hjälpa dig att hitta olika långivare och jämföra deras villkor och krav för att säkerställa att du får det bästa lånet för just dig.

Utöver det är låneförmedlare kostnadsfria och tar bara en kreditupplysning vilket innebär att du får ett flertal fördelar i jämförelse med att själv söka sig till flera långivare. 

Hur en låneförmedlare fungerar 

En låneförmedlare fungerar genom att ta kontakt med flera banker och vidarebefordra din låneförfrågan till dessa. De kan genom sina kontakter med flera banker få de allra bästa villkoren för ditt blancolån. De tar inte heller någon avgift direkt av dig, utan istället av bankerna vilket gör det kostnadsfritt för dig som låntagare.

Tips! En låneförmedlare hjälper dig att få de bästa villkoren för ditt lån och tar dessutom ingen avgift av dig och använder enbart en kreditupplysning i ditt namn. 

Utöver det tas det bara en kreditupplysning i ditt namn, vilket innebär att det inte påverkar din kreditvärdighet på samma sätt som det gör om du ansöker till flera banker själv. Att använda en långivare påverkar dig alltså inte på något sätt negativt, tvärtom kan det spara både pengar och tid för dig. Vilken låneförmedlare du ska välja beror till stor del på vilken typ av lån du ska söka, men för blancolån finns det ett flertal att välja på. 

Låneförmedlare erbjuder en utbredd personlig service 

Banker kan vara svåra att få tag på och har ofta långa telefonköer. För låneförmedlare är historien oftast en annan och de allra flesta erbjuder en mycket god personlig service. Eftersom att de har ett intresse av att du ska få ditt blancolån utbetalt hjälper de dig genom hela processen och gör det så enkelt som möjligt för dig. De har även ofta en utbredd support kring förklaringen av deras tjänster, villkoren som de baseras på med mera. 

Du kan själv göra jämförelse

Om du inte vill använda dig av en låneförmedlare kan du själv genomföra en jämförelse av blancolån. På så sätt kan du se vilken långivare som kan erbjuda dig bäst ränta och villkor. Dock gör de flesta långivare en individuell bedömning, vilket innebär att räntan kan ändras när du väl ansöker om blancolånet. Dock är en ansökan aldrig bindande. Du kan därför välja att tacka nej om du anser att lånet är för dyrt.