En bild på Zmartas vd Björn LanderBjörn Lander och hans Zmarta Group är en ledande plattform för digitala tjänster. Foto: Pressbild/Zmarta Group

Privatekonomi

Zmarta Group har köpt försäkringsförmedlaren Insplanet och erbjuder nu flest digitala tjänster för privatekonomi i Norden. Målet är att expandera och bli den största aktören i hela norra Europa.

Redan i augusti offentliggjordes det att Zmarta Group ville köpa försäkringsförmedlaren Insplanet. Aktieägarna uppmanades att acceptera budet och de allra flesta verkar ha lyssnat. 98 procent av Insplanets aktier och röster har accepterat köpet och nu fullföljs affären.

Anledningen till att Zmarta köper Insplanet beror till stor del på att man ser att det finns stor potential inom försäkringsmarknaden.

– Med vår gemensamma plattform kan vi proaktivt ge kunderna smarta råd samtidigt som de får en bättre överblick över privatekonomin, säger Tomas Jonson, Insplanets vd.

Bredast utbud i hela Norden

I och med förvärvet kommer Zmarta erbjuda en mängd olika tjänster inom privatekonomi. Faktum är att Zmarta kommer vara den bredaste digitala tjänsten i hela Norden,

– Zmarta kan nu erbjuda Nordens vassaste plattform för de tre områden som utgör hushållens största utgifter – försäkringar, lån och elavtal. Konsumenterna sparar tid och pengar, säger Björn Lander, Zmartas vd.

Jämförelsetjänster online används idag inte i samma utsträckning i Norden som i andra delar av Europa. Det hoppas Zmarta kunna ändra på med en gemensam plattform som samlar jämförelsetjänster inom flera olika områden.

[Ads1]

Ska expandera till andra marknader

Idag är Zmarta ledande i Norden men man vill bli större än så. Målet är att fortsätta expandera och bli den ledande aktören för privatekonomi i Norra Europa.

Bolaget ingår i Bauer Media Group som är verksamma på flera marknader runt om i Europa, bland annat i Tjeckien och Polen. Bauer Media Group har tidigare investerat i en rad olika jämförelseplattformar som idag är marknadsledande på sex olika marknader i Europa. Målet är att befästa sina positioner genom att skapa bra och breda plattformar.