Frågor och svar

Kostar det något att jämföra blancolån?

Att jämföra blancolån är helt kostnadsfritt. Priserna och villkoren du får presenterade för dig här på Blancolån.nu är identiska med de som bankerna hade erbjudit dig om du hade gått direkt till dem. Skillnaden är att på vår hemsida finns alla erbjudanden samlade för att du ska spara tid och förhoppningsvis pengar.

Hur stort blancolån får jag ta?

Hos oss kan du jämföra blancolån på upp till 500 000 kronor. Om din ansökan accepteras eller inte är sedan upp till respektive långivare där en rad olika faktorer tas med i beräkningen. Exempel på faktorer är din ålder och årliga inkomst.

Vad kan jag få för ränta?

Räntan bestäms av långivarna själva, och här tar de hänsyn till liknande faktorer som när de avgör om de vill erbjuda dig ett blancolån eller inte. Något som kan hjälpa dig att sänka din ränta är att ha en medsökande.

Kommer ni att göra en kreditupplysning?

Nej, vi tar aldrig någon kreditupplysning utan jämför bara alla blancolån. Kreditupplysningen görs alltid av respektive långivare eller låneförmedlare. Hos många långivare för blancolån kan du även ansöka om blancolån utan kreditupplysning från UC.

Vad avgör om jag får ett blancolån?

Din ålder, din inkomst, om du har några betalninganmärkningar och din nuvarande anställningsform är några faktorer som långivarna tar hänsyn till när de bestämmer sig för att erbjuda dig ett blancolån eller inte. Vid mindre blancolån (upp till 9 000 kronor beroende på långivare) tar bankerna ofta hänsyn till betydligt färre faktorer för att lättare kunna erbjuda dig ett blancolån.

Kan jag ta ett blancolån trots betalningsanmärkning?

Ja, en betalningsanmärkning är i dag inte synonymt med att inte kunna få ett blancolån. Många banker är med andra ord villiga att ge just dig ett blancolån trots eventuell betalningsanmärkning.

Varför ska jag jämföra blancolån hos Blancolån.nu?

Istället för behöva besöka alla långivare en i taget ger vi på Blancolån.nu dig en tydlig bild över vilka blancolån just du kan få och ställer räntor och villkor mot varandra på ett övergripligt sätt. Jämförelsen kostar dig ingenting och tar dig ett steg närmare att få ett blancolån utbetalt.

Vilka banker jämför Blancolån.nu med?

Vi har samlat en stor del av de långivare och låneförmedlare som är aktiva på den svenska marknaden. Antalet långivare som är med i jämförelsen växer hela tiden, och vårt mål är att samla alla långivare för att ge dig en så komplett bild som möjligt.

Hur snabbt kan jag få blancolån utbetalda?

Blancolån under 9 000 kronor betalas ofta ut samma bankdag eller nästkommande bankdag om du ansöker på en helgdag eller röd dag.

Blancolån över 9 000 kronor betalas vanligtvis ut inom 3–5 bankdagar, men det kan skilja sig från långivare till långivare.

Vad är åldersgränsen för att få ta ett blancolån?

I Sverige måste du enligt lag vara minst 18 år gammal för att få ta blancolån, men det finns banker som har högre åldersgränser än så. Skulle du ligga under en långivares åldersgräns ser du självklart inte heller den långivaren i din jämförelse.

Vad är skillnaden mellan långivare och låneförmedlare?

På Blancolån.se presenterar vi i jämförelsen både långivare och låneförmedlare. Skillnaden mellan dem är att långivaren är den part som i slutändan betalar ut blancolånet, medan låneförmedlare agerar mellanhand och sköter ansökningen och kontakten mellan dig och långivaren.

Varför kan jag inte se en mer exakt ränta?

Vid större blancolån (över 9 000 kronor) behöver de flesta långivare kompletterande information för att kunna ger dig en mer exakt ränta. Genom att gå vidare till deras egna sida kan du fortsätta ansökningsprocessen och få din exakta räntekostnad.

Vem kontaktar jag om jag har frågor om blancolån?

Är du nyfiken på ett blancolån eller har frågor om ränta eller andra villkor hänvisar vi dig till den långivare eller låneförmedlare som frågorna gäller. Det gör vi för att du ska få ett så exakt och rättvist svar som möjligt jämfört med om du skulle kontakta oss.

Har du frågor om den här sidan kan du kontakta oss här.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka